"Als kind verslond ik boeken over de natuur. Ik groeide op naast een bos en was altijd buiten. Wanneer ik door de kas loop, voelt dat echt als thuiskomen"

Naam Stefan Dingemanse

Studie Elektrotechniek

Opleidingsinstituut Hanzehogeschool

Project Innovatiekas Frederiksoord

“De oude tuinbouwschool in Frederiksoord heeft 15 jaar leeg gestaan, maar is sinds kort de voedingsbodem voor het ontwikkelen van nieuwe kennis over circulaire landbouw en voedselproductie. We willen ondernemers een plek bieden in de kas om te experimenteren met nieuwe vormen van telen, kweken en enten. Doel is om daarna samen te kijken of we deze kleinschalige experimenten op grotere schaal kunnen uitrollen. 

Neem als voorbeeld aquaponics. Dat is een methode om voedsel te verbouwen, waarbij je het kweken van waterdieren combineert met het kweken van planten in water. Nu zie je dat mensen dat hobbymatig in de eigen achtertuin doen. Ons doel is om deze manier van kweken op te schalen. Voor dit aquaponicssysteem is uiteraard elektriciteit nodig. Daarbij komt mijn studie Elektrotechniek goed van pas. Maar ik merk dat juist die combinatie van techniek met werken in de natuur goed bij me past. 

Als kind verslond ik boeken over de natuur. Ik groeide op naast een bos en was altijd buiten. Wanneer ik door de kas loop, voelt dat echt als thuiskomen. Met dit project wil ik de wereld een stukje groener maken. Daarom pas ik zo goed bij NICE. We delen exact dezelfde passie."