“Ik wil van circulariteit een feestje maken”

Naam Sander ten Oever

Studie Bedrijfskunde

Opleidingsinstituut Hanzehogeschool

Betrokken bij project Rabobank Challenge

"Donderdag Meppeldagen, het Grachtenfestival of de Cityrun; het is slechts een greep uit alle straatevenementen die in Meppel worden georganiseerd. Vanuit de Rabobank Challenge zijn we als NICE samen met partners ons aan het oriënteren op welke manier we bedrijven in Meppel kunnen ondersteunen om de events in Meppel circulair te maken . Daarvoor gebruiken we de zeven pijlers van een circulaire economie. Per pijler kijken we of we een vertaalslag kunnen maken naar het evenement. Denk aan hergebruik van glazen, maar ook slim omgaan met water of het opwekken van eigen energie. 

Het leuke aan NICE is dat we worden gekoppeld aan een project dat aansluit op onze eigen interesses. Ik ben zelf een liefhebber van festivals en heb al heel veel mooie voorbeelden van circulaire festivals gezien. Zelfs in Budapest zijn organisatoren druk bezig met circulariteit. Dan kunnen we in Nederland toch niet achterblijven? 

Het liefst zou ik meteen de handen uit de mouwen steken, maar ik merk dat je bij circulariteit juist de tijd moet nemen om met een goed doordacht plan te komen om organisatoren over de streep te trekken. Daarbij speelt de financiering een grote rol en komt de Rabobank om de hoek kijken. Je moet altijd eerst investeren voordat het je wat oplevert, weet ik van huis uit. Mijn ouders hebben een kledingzaak en dat ondernemersbloed stroomt ook zeker door mijn aderen. Gelukkig merk ik dat steeds meer ondernemers en organisaties het belang en de noodzaak inzien van een circulaire economie. Er is nog werk aan de winkel, maar het zaadje is geplant."