In de Spotlight

Onze rubriek waar we iedere keer iemand anders in de schijnwerpers zetten. Zo maken we de transitie naar een Circulaire Economie persoonlijk. Iedereen draagt een steentje bij. Wil je ook een keer in de Spotlight staan? 

“Thuis heb ik mijn keuken omgetoverd tot laboratorium, waar ik met koffiedik ben gaan experimenteren. Het resultaat is de Growdy: een growkit voor de aanrechtagrariër om thuis oesterzwammen te kweken, gemaakt van biobased materialen." 

Stefan Dingemanse in de spotlight

"Als kind verslond ik boeken over de natuur. Ik groeide op naast een bos en was altijd buiten. Wanneer ik door de kas loop, voelt dat echt als thuiskomen"

Sander ten Oever in de Spotlight

"Vanuit de Rabobank Challenge zijn we als NICE samen met partners ons aan het oriënteren op welke manier we bedrijven in Meppel kunnen ondersteunen om de events in Meppel circulair te maken . Daarvoor gebruiken we de zeven pijlers van een circulaire economie. Per pijler kijken we of we een vertaalslag kunnen maken naar het evenement.."

Juliët Oostra in de Spotlight

"Als bedrijf kun je niet langer je ogen sluiten voor de problemen in de wereld en simpelweg op de oude manier blijven produceren. De lineaire economie is al lang achterhaald. Dat besef wil ik bij iedereen versterken. Het is tijd om mensen wakker te schudden."

Hilly Lautenbach in de Spotlight 

"Mijn doel is om mensen letterlijk te laten proeven aan circulariteit. Met deze nieuwe pasta wil ik iedereen mijn passie voor circulariteit voorschotelen. Dat doe ik ook in mijn foodblog, waarin ik recepten deel en producttips geef. Neem als voorbeeld een tomatensaus gemaakt van tomaten die niet goed genoeg waren voor de verkoop. Zo wil ik mensen attent maken op circulariteit." 

Berry Kraaijenoord in de Spotlight 

“In 2050 wil de bouwsector volledig circulair zijn. Een mega-opgave voor zowel bouwbedrijven, architecten, projectontwikkelaars als woningbouwcorporaties. In het project Drenthe Woont Circulair bundelen al deze disciplines hun krachten. Acht woningbouwcorporaties in Drenthe zijn de aanjagers van dit project. Zij gaan de uitdaging aan om circulair te bouwen."