In de Spotlight

Onze rubriek waar we iedere keer iemand anders in de schijnwerpers zetten. Zo maken we de transitie naar een Circulaire Economie persoonlijk. Iedereen draagt een steentje bij. Wil je ook een keer in de Spotlight staan? 

"Wat ik eerder nog als afval beschouwde, zie ik nu als een grondstof dat misschien voor een ander doel gebruikt kan worden. Er zijn zoveel meer mogelijkheden met materialen en grondstoffen om iets te behouden, dan wel niet in zijn eigen vorm, dan dat ik mij eerst had voorgesteld." 

Jeroen Gerding in de Spotlight

"Het besef dat ik een innovatief bedrijf zou willen opstarten, komt door deze stageperiode. Ik was, tot ik stage kwam lopen bij NICE, niet bekend met innovatie organisaties zoals deze. NICE heeft dat dus zeker aangewakkerd en ik zie ook zeker meer toekomst in groene materialen."

Syl Santema in de Spotlight

"Ik ben dagelijks bezig met circulariteit, duurzaamheid en upcycling. Een vervallen bankje valt mij nu meer op dan eerst. Ik vraag me dan af wat er met dat bankje gaat gebeuren: blijft die daar staan totdat die helemaal vergaan is of gaat iemand er nog wat mee doen?"

Bronti Spierings in de Spotlight

"Mijn circulaire droom is dat we samen een fijne samenleving kunnen bereiken met een mooie relatie met de natuur. Ik wil vooral mensen laten zien dat circulariteit leuk kan zijn en hoop dat iedereen zin krijgt om het aan te pakken!"


Erika Zuiker in de Spotlight

"Als ontwerper kun je ervoor zorgen dat veel meer consumenten de mogelijkheid hebben om een duurzame keuze te maken. Ik heb bij NICE gezien wat de mogelijkheden zijn en dat duurzaam produceren kan!”


Lianne Prins in de Spotlight

“Zo’n innovatiekas is precies iets waarvan ik zou denken: Wat zonde dat het leegstaat, wat zou je er allemaal mee kunnen?”


Matthijs Kooi in de Spotlight

“Mijn wens voor 2021 is dat iedereen écht iets gaat doen om duurzaamheid en circulariteit aan te jagen."


Steven Warmolts in de Spotlight

“Werken in een multidisciplinair team, werken aan urgente zaken en een plek waar veel mogelijkheden liggen, zo zou ik NICE omschrijven!” 


Mart Stappenbelt in de Spotlight

"Het contrast van mensen die al heel lang bezig zijn met circulariteit en een deel van de bevolking vind ik groot. Om de circulaire economie toegankelijk te maken, hebben we de Diederik Gommers aanpak nodig." 


Loes de Vries in de Spotlight

“Toen ik las dat NICE stageplekken aanbiedt, heb ik gelijk een berichtje gestuurd. Ik wist namelijk dat ik sowieso iets met duurzaamheid wilde doen." 


Ilse Ubels in de Spotlight

“Toen ik las dat NICE stageplekken aanbiedt, heb ik gelijk een berichtje gestuurd. Ik wist namelijk dat ik sowieso iets met duurzaamheid wilde doen." 


 Stefan Dingemanse in de spotlight 

"Als kind verslond ik boeken over de natuur. Ik groeide op naast een bos en was altijd buiten. Wanneer ik door de kas loop, voelt dat echt als thuiskomen" 

Hilly Lautenbach in de Spotlight 

"Mijn doel is om mensen letterlijk te laten proeven aan circulariteit. Met deze nieuwe pasta wil ik iedereen mijn passie voor circulariteit voorschotelen. Dat doe ik ook in mijn foodblog, waarin ik recepten deel en producttips geef. Neem als voorbeeld een tomatensaus gemaakt van tomaten die niet goed genoeg waren voor de verkoop. Zo wil ik mensen attent maken op circulariteit." 


Berry Kraaijenoord in de Spotlight 

“In 2050 wil de bouwsector volledig circulair zijn. Een mega-opgave voor zowel bouwbedrijven, architecten, projectontwikkelaars als woningbouwcorporaties. In het project Drenthe Woont Circulair bundelen al deze disciplines hun krachten. Acht woningbouwcorporaties in Drenthe zijn de aanjagers van dit project. Zij gaan de uitdaging aan om circulair te bouwen." 


Juliët Oostra in de Spotlight

"Als bedrijf kun je niet langer je ogen sluiten voor de problemen in de wereld en simpelweg op de oude manier blijven produceren. De lineaire economie is al lang achterhaald. Dat besef wil ik bij iedereen versterken. Het is tijd om mensen wakker te schudden."


Sander ten Oever in de Spotlight

"Vanuit de Rabobank Challenge zijn we als NICE samen met partners ons aan het oriënteren op welke manier we bedrijven in Meppel kunnen ondersteunen om de events in Meppel circulair te maken . Daarvoor gebruiken we de zeven pijlers van een circulaire economie. Per pijler kijken we of we een vertaalslag kunnen maken naar het evenement.."


Jari Lemmen in de Spotlight 

“Thuis heb ik mijn keuken omgetoverd tot laboratorium, waar ik met koffiedik ben gaan experimenteren. Het resultaat is de Growdy: een growkit voor de aanrechtagrariër om thuis oesterzwammen te kweken, gemaakt van biobased materialen." 


Robin Streuper in de Spotlight

“We willen onze Zernikezwam-kwekerij graag opschalen. Het voordeel is dat we met tienduizenden koffiedrinkende Hanze-studenten in ieder geval niet verlegen zitten om koffiedik!” 


 Marc Boxen in de spotlight 

“In de Innovatiekas willen we zogenoemde 'leskits' maken, waarmee jong en oud kan experimenteren met circulaire landbouw. Zo planten we het zaadje voor circulariteit in de regio.”