Ben jij een #circulair ondernemer #innovator #redesigner of #circulair businessmodel bouwer? Nice!
Word jij ook enthousiast van ongebaande wegen en uitdagingen, en wil jij je graag inzetten voor de circulaire economie? Maak het verschil in jouw vakgebied door aan de slag te gaan met circulaire vraagstukken in businessmodellen, bedrijfsinnovatie en ondernemen.
Wat ga jij doen bij nice°?
Individueel of in multidisciplinaire teams ga je aan de slag met uiteenlopende vraagstukken binnen de circulaire economie.
We bieden je een uitdagende transitie- werkomgeving. Hier staat centraal:
• Al doende leren
• Maken van impact door meervoudige waarde creatie (ecologisch, economisch, psychologisch, sociologisch)
• Denken in complexe systemen
• Samenwerken met andere disciplines
• Werken aan jezelf, de samenleving en het leven
Aan welk type vraagstukken kun je werken?
Studenten van jouw opleiding hebben eerder gewerkt aan de volgende vraagstukken:
- Onderzoeken en initiëren innovatiemilieu Bork
- Ontwikkelen businessmodellen circulaire producten
- Ontwikkelen en opstarten start up
Samen gaan we op zoek naar een opdracht die bij jou en jouw studie past.
Benieuwd naar projecten waar jij bij nice° aan kunt werken?
Neem een kijkje op https://www.wearenice.org/projecten/
Wat vragen wij?
- Flexibiliteit: Circulaire Economie is een nieuw thema. Er is nog geen kant en klaar handboek 'wat te doen bij...'. Dit vraagt flexibiliteit van iedereen die bij nice° werkt. Alles wat we doen is nieuw, samen ontdekken we door te doen.
- Frisse blik: We werken graag met jou omdat je als jong talent een frisse blik hebt. Die blik zetten we graag in voor de projecten waar we aan werken.
- Betrokkenheid: Heel gewoon maar voor ons een voorwaarde: betrokkenheid. We zijn een klein team en werken intensief samen. In onze ogen is betrokkenheid cruciaal om samen te werken en te bouwen aan onze ambitie.
Geïnteresseerd? Nice to meet you!
Stuur je CV en motivatiebrief naar [email protected]
Benieuwd naar mogelijke projecten waar jij bij nice° aan kunt werken?
Tussenstation BORK
Bouwen is noodzakelijk voor een gezond functioneren van onze economie. Daarentegen is de bouw groot verbruiker van energie (35% aandeel in totale CO2-uitstoot), primaire grondstoffen (50% van totaal), en verantwoordelijk voor 40% van onze nationale afvalberg. Hoe vormen we deze lineaire bouwindustrie om tot een circulaire voor 2050?
Schouwburg Ogterop
Ogterop staat in het hart van de historische binnenstad van Meppel met veel culturele waarde. De verbouwing van de schouwburg wordt meer dan een bouwproject. Ogterop heeft als ambitie om een icoonproject voor circulair bouwen te worden. Binnen dit project wordt vooral ingezet op hoogwaardig hergebruik van materialen, maatschappij & cultuur, hernieuwbare bronnen van energie en biodiversiteit versterken.
Afvalkathedraal
Als kloppend hart van het Wiede Wold-dorp realiseren we samen met ontwerpers én de lokale bevolking vanaf begin 2023 een geheel uit gerecycled, uit sloop geoogste en afgedankte materialen opgetrokken ‘kathedraal’. Het markante bouwwerk wordt een plek waar voorstellingen kunnen worden gegeven en activiteiten worden ontwikkeld. Ter vergroting van een nieuwe vorm van noaberschap.
Volta 2020
Het Alfa-college in Hoogeveen heeft haar schoolgebouwen grootschalig getransformeerd. Het vertrekpunt in het project Volta 2020 is het een circulaire aanbesteding aan te besteden en om circulaire principes toe te passen in het ontwerp, realisatie en beheer. Dit heeft gerealiseerd in een circulaire vernieuwbouw op een manier dat studenten van het Alfa college zelf betrokken waren bij dit project en hier aan mee konden werken.