Stage Afval & Grondstof

Projecten

Je werkt met je teamgenoten aan vraagstukken die gaan over het reduceren van afval, verwaarden van reststromen en opzetten van nieuwe circulaire ketens. De portfolio is gevuld met meerdere projecten in verschillende stadia van realisatie.  


Meppel Circuleert

Meppel wil in 2030 afvalvrij zijn. De Buitendienst Meppel wil de ‘meest circulaire buitendienst van Nederland’ worden. De doelstelling is dat het eigen personeel een voorbeeldrol kan vervullen; ambassadeurs zijn van een stad zonder afval. 

Materialen HUB de Stadterij 

BORK is een familiebedrijf sinds 1946 en verkoopt vrijgekomen materialen via een B2B circulaire marktplaats. Ze willen op de circulaire Materialen HUB de Stadterij in Hoogeveen een innovatiemilieu creëren voor, en samen met, circulaire ondernemers.  

Upcycle HUB Meppel

Meppel wil in het havengebied hét grondstoffenknooppunt van de regio ontwikkelen. De plek waar afvalstoffen geschikt worden gemaakt voor hergebruik zodat ze als grondstoffen nieuwe waarde krijgen: een upcycle hub.  

Afvalkathedraal

Als kloppend hart van het Wiede Wold-dorp realiseren we samen met ontwerpers én de lokale bevolking vanaf begin 2023 een geheel uit gerecycled, uit sloop geoogste en afgedankte materialen opgetrokken ‘kathedraal’. Een Kathedraal als symbool voor samen bouwen aan een gemeenschappelijk ‘hoger’ doel.

Hoe kun jij je aanmelden?

 Je stageperiode start per 1 februari 2023. Hiervoor hebben wij kennismakingsmomenten om elkaar beter te leren kennen. Geïnteresseerd? Stuur je CV en een motivatiebrief naar info@wearenice.org en dan plannen we dit moment in!

Eind januari is de NICE EXPO waar alle projecten door de huidige lichting Junior Medewerkers wordt gepresenteerd aan opdrachtgevers en andere geïnteresseerden. Wil jij in februari bij ons starten? Dan nodigen we jou graag uit om deel te nemen aan de NICE EXPO!

Geïnteresseerd? NICE!

Heb je een vraag over stage lopen bij NICE? Of wil je direct solliciteren? Mail ons!