Nice° Organisatie
Uitdaging: Doorontwikkelen van organisatie
Locatie: Meppel
Betrokken partijen: nice°
Betrokken studenten: 14
Uitdaging
Ook nice° zelf is een experiment. De wijze waarop we de benodigde systemische transformatie aanpakken is uniek in Nederland. Na 5 jaar is de start up aan het groeien en is er vraag om meer capaciteit en dat komt ook met de nodige vraagstukken en ontwikkelen van de organisatie zelf op gebied van financiering, human resources, marketingcommunicatie en dashboard ontwikkeling.
Impact
Jong talent geeft ons niet alleen in circulaire vraagstukken, maar ook als het om onze organisatie gaat een frisse blik. In de werkwijze sparren en brainstormen we samen met ons team over vraagstukken. Elke groep studenten vragen we naar hun mening en ervaring van bevragen we op hun ervaring in de tijd dat ze bij ons werken en vragen ze mee te denken in hoe we nice° verder kunnen ontwikkelen. Zo krijgen studenten een unieke inkijk in een strartende stichting/onderneming en wat er allemaal bij komt kijken.
Aanpak
In onze zoektocht naar circulair ondernemerschap zijn er verschillende vraagstukken die onderzoek behoefde. Door een team mee te laten denken door middel van een onderzoek diepen we de organisatie verder uit en vormen we een steviger fundament.
Bij het groeien van een organisatie komen ook de nodige financiële uitdagingen. Nice° wil hierin open en transparant zijn en kiest er dan ook voor om ook op dat gebied jong talent in te zetten en mee te laten kijken en advies te laten geven. Of dat nu is op gebied van samenwerkingen, projecten en lonen/salarissen. Zo draagt onderzoek bij aan het ‘in-control’ houden van de organisatie en risico’s te beheersen.
We werken met jong talent in perioden van 20 weken, waardoor het verloop per jaar groot is. De staf van organisatie is uitgebreid, wat ook betekentd dat er frequent gesprekken gevoerd worden, opleidingen gedaan worden worden gevolgd en nieuwe functies ontstaan. Er is een change agent competenties profiel ontwikkeld, functieprofielen van functies omschreven en adviesrapport m.b.t. het ontwikkelde TraiNICE programma geschreven.
In opdracht van nice° is er onderzoek gedaan naar toekomstige algemene voorwaarden die passen bij de organisatie. Dit is uiteraard om risico’s te beperken, conflicten te voorkomen en te voldoen aan juridische vereisten volgens, in overeenstemming met de wet- en regelgeving in Nederland.
Zichtbaarheid en communicatie is voor nice° cruciaal en zit verweven in onze opdracht van de SNN. Naast een onderzoek hoe communicatie kan bijdragen aan draagvlak betrekt nice° actief jong talent bij het generen van communicatiemiddelen. Hiermee maken we gebruik van de skills van deze generatie op het vlak van social media en het aanspreken van deze doelgroep.
Nice° Team
Project medewerkers
Nienke
Lab Manager
Stefan
Lab Manager
Yigit
Trainee
Studenten werkzaam aan dit project
Studiejaar 2022-2023
Marijke
NHL Stenden
Leisure & Events Management
Anher
Hanzehogeschool Groningen
Informatie & Communicatie Technologie
Elisa
Hanzehogeschool Groningen
Communicatie en Multimedia Design
David
Hanzehogeschool Groningen
Built Environment
Boye
Hanzehogeschool Groningen
Vastgoed & Makelaardij
Bram
Hanzehogeschool Groningen
Vastgoed & Makelaardij
Eva
Hogeschool Windesheim
Bedrijfskunde
Eline
Hogeschool Windesheim
Global Project & Change Management
Studiejaar 2020-2021
Lotte
ROC Friese Poort
Media Redactiemedewerker
Manon
Hogeschool Windesheim Zwolle
Human Resource Management
Marit
Hogeschool Windesheim Zwolle
Human Resource Management
Bianca
Hanzehogeschool Groningen
Sociaal Juridisch Dienstverlening
Harm Ouke
Hanzehogeschool Groningen
Built Environment
Suzanne
Hogeschool Windesheim Zwolle
Communicatie