Awards voor duurzaamheid

De Afvalkathedraal, circulaire speellocatie

De Awards voor Duurzaamheid worden uitgereikt om een podium te bieden voor duurzame initiatieven en anderen te inspireren.

Duurzaamheid zorgt voor meer leefbaarheid en verbinding! En we hebben maar 1 aarde waar we zuinig op moeten zijn. Voor ons zelf en voor toekomstige generaties. Daarom worden er bij de Awards voor Duurzaamheid in verschillende categorieën duurzame initiatieven beloond, die gericht zijn op "Groen".

Nominatie
De Afvalkathedraal is genomineerd voor een Award voor duurzaamheid in de categorie 'G. Overige'. Met ons unieke bouwwerk dat voortdurend in beweging is hopen we anderen te inspireren en mensen te verbinden. We verbinden mensen om samen aan die circulaire toekomst te bouwen. Vanuit verbinding creëren we beweging. Van korte naar lange termijn. Van kansarm naar kansrijk. Van downcycling naar upcycling. Van enkelvoudig naar meervoudig. Van waardeloos naar waardevol.

De Afvalkathedraal is een productie van Peergroup en niceº en onderdeel van het culturele programma van Wiede Wold. Deze kathedraal wordt gebouwd in de gemeente De Wolden (Dr.) en is de speellocatie van de theatervoorstelling ATROPOS in 2024.

Meer lezen over De Afvalkathedraal?

Stemmen
Vanaf 10 oktober tot en met 23 november 2023 kan iedereen via deze website stemmen op zijn of haar favoriete initiatief. Je mag maximaal 1 keer per categorie een stem uitbrengen. Let op dat je eerst je stem afmaakt en bevestigt voordat je een nieuwe stem uitbrengt in de andere categorie. Als stemmer maak je daarbij kans op mooie prijzen zoals een overnachting voor 2 in een Natuurhuisje of een diner voor 2 in een Vegan restaurant.

Stemmen kan heel eenvoudig door de volgende link te bezoeken.

Uitreiking 

Tijdens de Big Improvement Day op dinsdag 16 januari 2024 wordt de categorie BID Impact Award; Voorkomen/Preventie/Duurzame Alternatieven uitgereikt (de Vakjury Top 3 van deze categorie ontvangt daar voor een uitnodiging + de winnaars van de Publieksprijs). De andere categorieën worden een paar dagen later uitgereikt tijdens de Award Uitreiking van de Awards voor Duurzaamheid op maandag 22 januari 2024 in het FIGI Theater in Zeist. Ook daar voor ontvangen zowel de Vakjury Top 3 per categorie, als de winnaars van de Publieksprijzen een uitnodiging. 

Tijdlijn 

  • Nominatiefase; 18 september 2023 tot en met 31 oktober 2023
  • Stemfase; 10 oktober 2023 t/m 23 november 2023
  • Vakjury beraad; 7 december
  • Award Uitreiking; BID Impact Award; Voorkomen/Preventie/Duurzame Alternatieven tijdens Big Improvement Day op dinsdag 16 januari 2024
  • Award Uitreiking overige categorieën in FIGI Theater in Zeist op maandag 22 januari 2024