Nice° en IBDO lanceren CIRCO Hub Drenthe

Vanaf april 2022 is de CIRCO Hub Drenthe officieel van start. Deze Hub  helpt bedrijven en ondernemers in Drenthe om hun circulaire ambities te realiseren door producten, diensten en businessmodellen door te ontwikkelen of te (her)ontwerpen.  De hub vormt daarmee een springplank voor een circulaire transitie in de provincie Drenthe en verstevigt het netwerk van Noord-Nederland Verdient Circulair waar noordelijk MKB geïnspireerd en gestimuleerd wordt om circulair te ondernemen.  De CIRCO Hub Drenthe is een samenwerking van Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (nice°) en Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO). Er wordt samengewerkt met diverse partners, netwerken en kennisinstellingen om ervoor te zorgen dat circulaire kennis zo breed mogelijk gedeeld wordt. 

 

Wat kan CIRCO Hub Drenthe voor jou betekenen?

Om individuele bedrijven én hele ketens te activeren en te leren circulair te werken, organiseren wij CIRCO Tracks. Bedrijven die deelnemen aan deze Tracks krijgen praktische handvatten waarmee ze direct aan de slag kunnen in hun eigen bedrijf en keten om waardeverlies om te zetten in waardecreatie.De Tracks bieden een mooie start om producten en businessmodellen te (her)ontwerpen. Maar daar houdt het niet bij op. Juist door de samenwerking tussen deze partners, kunnen circulaire initiatieven verder opschalen in de regio. De komende tijd wordt de behoefte voor zogenoemde CIRCO Tracks bij het Drentse MKB geïnventariseerd.

 

Voor wie? 

De CIRCO Hub richt zich op MKB-bedrijven in Drenthe om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen. Er zijn CIRCO Tracks mogelijk voor bedrijven uit de afval-, bouw-, maak-, zorg- en/of voedselindustrie. Ook kunnen er speciaal tracks worden opgezet voor ketenpartners, een branche of een specifiek voor de circulair thema. 

 

Contact

Kortom, neem vooral contact op wanneer je interesse hebt om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te verkennen. Wie weet kun je binnenkort al van start! We kijken of er binnenkort een track start die goed bij jouw ambities aansluit. Neem contact op met Rudmer Heij (IBDO) [email protected]  of 06-14667214