Makersloods Meppel wil de afvalstroom verminderen: 'Samenwerken aan hoogwaardig hergebruik'

 

23 april - Tientallen belangstellenden kwamen onlangs bijeen voor een verkennerssessie bij de gemeentewerf in Meppel. Ondernemers, onderwijs, overheid en organisaties zaten bij elkaar aan tafel om de mogelijkheden van een Makersloods (ambachtscentrum) te onderzoeken.


'Samenwerken aan hoogwaardig hergebruik'

Een circulair ambachtscentrum is een locatie of een netwerk waarbij partijen samenwerken aan het verminderen van afvalstromen en het realiseren van hoogwaardig product- en materiaalhergebruik. Daarbij worden de functies van een milieu-straat, kringloopwinkel en reparatiewerkplaats gecombineerd, waardoor spullen en materialen langer in gebruik blijven en onnodig storten en verbranden wordt voorkomen. In Meppel heet het circulair ambachtscentrum de ‘Makersloods Meppel’.

Tijdens twee interactieve deelsessies en een tour op de werf werden er door de deelnemers al ideeën met elkaar gedeeld. In de eerste sessie is er samen een visie gevormd over wat een circulair ambachtscentrum inhoudt en welke behoeften er zijn in de Meppeler gemeenschap. Vervolgens is er in de tweede sessie besproken hoe iedereen betrokken kan worden bij de mogelijke Makersloods en wat voor kansen hier liggen.© Persbericht | Meppeler Courant | 23 maart april 2024