nice expo° | Innoveren met de kracht van samen

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Cliché? Misschien. Maar als het om duurzaam innoveren gaat, is de kracht van ‘samen’ onmisbaar. Tijdens de nice° expo op woensdag 26 juni, van 13:30 tot 17:00, onderzoeken we samen de kracht van de community. 


In drie interessante, interactieve sessies leren we vanuit drie verschillende invalshoeken over samenwerking. Hoogleraar Zef Hemel neemt ons mee in de invloed van een krachtige gemeenschap op het platteland van de toekomst. We ontdekken al het moois dat ontstaat in circulaire ambachtscentra met Jean Berkhout en Margo Verhagen. En we zoomen in op circulaire innovaties in de zorg met Elly van der Woude van Interzorg. Meer over deze inspirerende voorbeelden lees je hieronder. 

 

Het wordt een middag die draait om leren met elkaar. Elkaar inspireren, helpen en verder brengen. Want samen kunnen we méér.


Locatie: Gasfabriek, Gasgracht 3, Meppel


Programma

13:30 - 13:45 Inloop 
13:45 – 13:50 Welkom bij nice°

13:50 - 14:30 Gastspreker Zef Hemel
De kracht van de community
14:30 - 15:15 Gastspreker Jean Berkhout en Margo Verhagen (circulaire ambachtscentra)

15.15 - 15:30 Korte break 

15:30 – 16:15 Gastspreker Elly van der Woude (Interzorg)

16:15 - 16:30 Plenaire afsluiting
16:30 - 17:00 Netwerkborrel 

Innoveren met de kracht van samen

Interactieve sessies:

Zef Hemel: samen werken aan de toekomst van het platteland
Wist je dat innovaties in het noorden sneller gaan dan in de Randstad? Dankzij de sterke gemeenschapszin én het aanpassingsvermogen van mensen in het noorden van het land komen nieuwe ontwikkelingen hier sneller van de grond. Planoloog Zef Hemel doet onderzoek naar de toekomst van het platteland in het noorden en ontdekte hoe krachtig de community kan zijn. Tijdens de nice° expo neemt hij ons mee in zijn onderzoek en deelt hij zijn opmerkelijke bevindingen.

Met co-creatie naar een circulair ambachtscentrum
Een plek waar gebruikte materialen van een gemeente worden omgetoverd tot nieuwe producten. Dát is een circulair ambachtscentrum. Zowel de Gemeente Midden-Drenthe als Gemeente Meppel verkennen met lokale partijen de realisatie van een circulair ambachtscentrum. Jean Berkhout en Margo Verhagen vertellen namens deze gemeenten over hun ervaringen. Welke partijen heb je nodig voor een circulair ambachtscentrum? Hoe breng je hen samen?

Circulair innoveren in de zorg
De zorg is een cruciale pijler in de samenleving en wordt steeds belangrijker. De oplopende vergijzing, grote financiële druk en daarnaast een krimpende arbeidsmarkt stelt de zorg voor flinke uitdagingen. Tegelijkertijd is de hoeveelheid afval in de zorg enorm. Interzorg is een echte koploper als het gaat om integraal kijken naar de zorg; de zorg van nu en van de toekomst. Elly van der Woude neemt ons mee in het inspirerende verhaal van Interzorg waarbij verbinding in de korte keten en partnerschappen cruciaal zijn.

Spreker Elly van der Woude, manager bij INNService van Interzorg, over de kracht van innoveren met elkaar. 

Jean Berkhout en Margo Verhagen komen vertellen over hun ervaringen bij het opzetten van een circulair ambachtscentra. 

Spreker Zef Hemel komt vertellen over de kracht van de community. Op unieke wijze verzamelt hij verhalen door heel Noord Nederland.