Evenementen 2023 archief

Ontwerpatelier #4

24 november

Oplevering definitief ontwerp en publiekspresentatie. Verdere info volgt. Meer lezen?

Info Boost Expo 

 22 november | Hanzehogeschool Groningen 

In de week van de nieuwe economie verzamelen studenten van Vastgoedkunde, Bedrijfskunde en Human Resource management op de Info Boost Expo om te leren over de circulaire economie. Ook worden zij geïnspireerd en gaan ze in gesprek met verschillende organisaties die werken in de CE. 


The Green Business Challenge 

14 november

Tijdens de Green Business Challenge zullen een aantal jonge professionals (studenten en starters) uit heel Europa werken aan bedrijfsmodellen voor een groene economie. De cases zijn gebaseerd op een van de volgende thema's: circulaire economie, biobased en circulair productontwerp, biocomposieten, groene chemie en klimaatverandering. Meer lezen?


Ontwerpatelier #3

1 november

Het ontwerp wordt gepresenteerd en er wordt een concept voor de publiekspresentatie gemaakt.

Verdere info volgt. Meer lezen?


Duurzame Doe Week in Meppel

11 oktober (week van 9 t/m 13 oktober)
Leerlingen van het voorgezet onderwijs gaan deze week op duurzame ontdekkingstocht in hun eigen omgeving. Waar halen we straks onze energie vandaan? Hoe fix je een kapotte broek, zodat ‘ie langer meegaat? Lokale bedrijven, organisaties en verenigingen laten zien wat de mogelijkheden zijn. Nice° verzorgt in samenwerking met DistriBugs een excursie koken in de keuken van het Fieldlab. 


Nice° doet mee, jij ook? Meer lezen 
Expeditiefeest collectief circulair westerveld 

5 oktober

Na een geslaagde tweede ronde van Expeditie Westerveld, komen partners, begeleiders en deelnemers (ondernemers, inwoners en ambtenaren) bijeen voor een feestelijke afsluiting. Samen staan we stil bij de stappen die we hebben gezet om het circulaire ecosysteem in Westerveld te versterken. 
Havendebat Port of Zwolle

4 oktober | 17:00 - 20:30 | Blijmarkt 25, 8011 ND Zwolle 

Tijdens het Havendebat Port of Zwolle buigen diverse experts zich over kritische stellingen. Het doel is om het overkoepelende thema; fysieke ruimte, van verschillende kanten te belichten. Verschillende sprekers zullen kennis delen en de onderwerpen inleiden, waarna debaters met elkaar in debat gaan. Alex van Oost zal aanwezig zijn om te debatteren over de stelling: de beschikbare ruimte die er is, dient ingezet te worden voor circulaire economie.

Meer lezen of aanmelden? 
Ontwerpatelier #2

4 oktober

De Peergroup, Wiede Wold, het Noordpoolorkest, Garage TDI, Atelier Tomas Dirrix + studio acte i.s.m. Bollingergrohmann en nice° komen samen om verdere stappen te zetten in het ontwerp van De Afvalkathedraal.
 Meer lezen?


Ontwerpsessie #1

13 september
Tijdens dit ontwerpatelier zijn de verschillende belanghebbenden en betrokkenen samen gekomen om de eerste eisen van De Afvalkathedraal vast te leggen. Meer lezen?


Kick-off de afvalkathedraal & ATROPOS

 6 september | 15:00 - 17:00 |  Markeweg 6, 7924 PC Veeningen
De Afvalkathedraal en ATROPOS worden gemaakt en gebouwd in het kader van Wiede Wold, het culturele jaar van de gemeente De Wolden. We geven deze productie én het bouwwerk waar ATROPOS in gaat spelen een kick-start door iedereen in De Wolden te vragen om bij deze aftrap aanwezig te zijn. We grijpen dan meteen de kans om alle aanwezigen uit te nodigen deel uit te maken van de bouw en de voorstelling. Hoe je kunt bijdragen hoor je tijdens deze bijeenkomst. 


Eindevent Noord-Nederland verdient circulair

6 juli | 15:30 - 22:00 | De Sluisfabriek, Drachten

Info volgt.

Nice° expo

28 juni | 13:00 - 17:00 | Gasfabriek Meppel

Met de nice° expo zetten we samen met onze relaties een aantal van onze actuele projecten in de etalage! Met dit podium willen we met elkaar laten zien wat we doen, wat we leren maar bovenal willen we anderen inspireren om een stap te zetten in de transitie naar een Circulaire Economie.

Circulair ondernemersevent

31 mei | 16:30 - 21:00 | Fieldlab + Gasfabriek Meppel

Er gebeurt iets moois in de havengebieden van onze regio. In deze creatieve broedhaven werken we continu samen aan vernieuwing. Op het gebied van bouw, landbouw, energie en logistiek verkennen, ontdekken en onderzoeken we een wereld aan nieuwe mogelijkheden.

Op woensdag 31 mei 2023 prikkelen we van 16.30 tot 21.00 uur al je zintuigen en ervaar je die mogelijkheden van dichtbij. Denk en doe mee. Ontdek en ontmoet. Zoek en vind. Leef je in en wissel uit. Beleef de circulaire economie van onze regio in haar volle glorie. Meer lezen?

11 april | Inwonersavond Circulaire Vernieuwbouw Schouwburg Ogterop 

15.00-17.30 & 19.00-21.30 | Schouwburg Ogterop
Op dinsdag 11 april organiseert Ogterop samen met gemeente Meppel en nice° een informatiebijeenkomst over de vernieuwbouwplannen van Ogterop. Alhoewel de gemeenteraad nog een besluit moet nemen, zijn achter de schermen de voorbereidingen al in volle gang. Tijdens de bijeenkomst praten we je bij over de plannen en de architect laat het schetsontwerp zien tijdens een presentatie. Iedereen is van harte welkom! Meer lezen


23 maart | nieuwe partner in verandering: Boomlab

Daar hebben we de ondernemers kennis laten maken met nice°. Tijdens de ALV van ICC Parkmanagement Meppel stonden we stil bij onze nieuwe partner in verandering: laboratoriumleverancier Boom b.v. . Om dit officieel te maken hebben gaan we een inheemse boom planten in het Mandemakerbos, waar Boom initiatiefnemer van is.
 
Circulaire economie doe je niet alleen, dat doe je samen. Daarom hebben we de boom samen (letterlijk) lading gegeven met de andere ondernemers van ICC parkmanagement. Deze hebben ook hun circulaire ambities en wensen aan de boom gehangen.

22 maart | Kick-off Wiedewold

Vanaf 2023 bouwen Peergroup en nice° samen met de inwoners van de gemeente De Wolden De Afvalkathedraal; een moderne kathedraal volledig opgetrokken uit spullen die de Woldenaren niet meer gebruiken. 

14 - 16 maart | Cibap Business Meeting

Cibap wil graag een rol spelen in duurzaamheid, daarom gaan zo’n 200 studenten samen met IPO studenten van Windesheim drie dagen volop aan de slag met duurzame vraagstukken uit de praktijk. Tijdens de Cibap Business Meeting op donderdag 16 maart 2023 worden de drie beste ideeën gepresenteerd. Daarnaast komen er inspirerende sprekers en kun je uitgebreid netwerken. Meer lezen

9 maart | Duurzaamheidsfestival Woonservice

Woonservice, een v.d. partners van Drenthe Woont Circulair, viert haar duurzaamheidsdoelstellingen samen met haar medewerkers. Tijdens het festival gaf nice° workshops om elkaars intrinsieke motivatie te bespreken. 

8 maart | Verkenner sessie Circulair Ontwerp #2

Deze fase staat in het teken van anders kijken. Waar we normaal uitgaan van dat wat we al kennen, is deze fase bedoeld om naar elkaar te luisteren en om nieuwe perspectieven te onderzoeken. Anders kijken gaat dus ook over luisteren. Meer lezen 


10 februari | Start Expeditie Circulair Westerveld

De start van de tweede ronde Expeditie Circulair Westerveld. In de expeditie werken ondernemers, inwoners, ambtenaren en studenten samen aan projecten die bijdragen aan de lokale, circulaire economie. Besloten sessie. Meer lezen 

9 februari | Circulair diner pensant

Diner Pensant, het intieme zusje van Het Grootse Kleinste Festival van Betekenis voor veroorzakers en betekenismakers


8 februari | Film: Ode aan het Ongemak

Filmvertoning + diepe dialoog in Schouwburg Ogterop
Deze film is een onderzoek naar het belang van de persoonlijke, innerlijke kant van de transitie naar een circulaire economie. Inspirerende mensen uit Drenthe komen aan het woord. We laten zien dat het niet gaat om dingen anders te doen, maar om anders te zíjn: Een betere wereld begint ín jezelf. Bekijk film 

6-11 februari | Week van de CE

Professionals organiseren van maandag 6 t/m zaterdag 11 februari 2023 een eigen evenement over de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren.

6 februari | Webinar Circulair Ondernemen

In deze talkshow vertellen inspirerende bedrijven uit de interieur branche over de mogelijkheden om circulair te ondernemen. NICE en IBDO vertellen over de kansen en mogelijkheden en ondersteuning die zijn geven aan ondernemers in Drenthe. Meer lezen 

6 februari | Bouwen met hout in je achtertuin!

Hout past goed in het plaatje van de circulaire economie. In onze omgeving is veel hout aanwezig. Toch blijven we te veel hout uit het buitenland halen. Hoog tijd om het lokaal gegroeide hout optimaal te benutten. Wij vinden dat het kan. Jij ook? Meer lezen 

6 februari | Workshop CE,  Hogeschool Utrecht

De opleiding Bedrijfskunde van Hogeschool Utrecht organiseerde een besloten evenement om studenten te stimuleren om duurzaamheid in hun toekomstige werk te integreren. NICE gaf workshops over de meervoudige waarde van de circulaire economie.

25 januari | Nice° Expo

Met de Nice° Expo zetten we samen met onze relaties een aantal van onze actuele projecten in de etalage! Met dit podium willen we met elkaar laten zien wat we doen, wat we leren maar bovenal willen we anderen inspireren om een stap te zetten in de transitie naar een Circulaire Economie. Meer lezen