Festival Route Circulair: het circulaire event voor ondernemers!

Datum: Donderdag 29 september 2022
Tijd: 13.30 – 21.00 uur
Locatie: Oude Busremise, Bokslootweg 1, Emmen

Op donderdag 29 september 2022, van 13.30 tot 21.00 uur, vindt in de Oude Busremise in Emmen hét leukste circulaire evenement van Drenthe plaats: Festival Route Circulair.  Je kunt ontmoeten, meedoen en luisteren naar inspirerende sprekers waaronder Helga van Leur, Tijmen Sissing en Michel Scholte.  Op Festival Route Circulair vind je workshops, themapleinen, een hackathon (voor studenten), je kan je circulaire ideeën pitchen en leren van circulaire ondernemers in Fuck(ed)-up.

Tijmen Sissing, oprichter Trashpackers
Hij begon als backpacker, maar groeide uit tot het boegbeeld van de Trashpackers: Van het opruimen van stranden met locals, tot plastic afval reduceren bij reishostels en educatie op scholen. Tijmen is een inspirerende spreker met een boeiend verhaal.

Helga van Leur, meteorologe
Helga is bekend als presentatrice van het RTL Weer. Zonder zon, wolken en water is er geen leven en dus is het weer van grote invloed op ons dagelijks leven, ook bedrijfsmatig. Hoe kunnen we het beste handelen met een groeiende wereldbevolking? Wat betekenen ‘Cradle to Cradle’, duurzaamheid en innovaties voor de toekomst?

Michel Scholte, minister van de nieuwe economie
De minister van de nieuwe economie is een initiatief van MVO Nederland als signaal aan de politiek. Michel is voorvechter van de transitie van de financiële economie, naar een impact economie. Werk, innovatie, technologie, ondernemerschap zijn goed voor biodiversiteit, klimaat, gezondheid, welvaart en gelijkheid.

Voor wie
Ondernemers, werknemers en studenten ontmoeten elkaar hier. Of je nu al langer aan de slag bent met circulariteit of nog niet weet waar je moet beginnen, dan is dit het evenement om naartoe te gaan!

Wij zijn er ook!
Kom langs en neem deel aan het programma! Je kunt onder andere de NICE Film 'Ode aan het Ongemak' bekijken en deelnemen aan onze transitie bootcamps. Daarnaast presenteren we wat wij met onze partners doen om de circulaire economie in Noord Nederland aan te jagen.

Iedereen is welkom: ook als je nog geen circulaire ideeën hebt, niet weet waar je moet beginnen of als je al (langer) aan de slag bent met je circulaire ideeën!
Op Festival Route Circulair is er plek voor jou!

Partners
Festival Route Circulair is een initiatief van de provincie Drenthe en wordt georganiseerd in samenwerking met Greenwise Campus. Partners van het festival zijn: NHL Stenden Hogeschool, Ik Ben Drents Ondernemer, Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie, Energiefonds Drenthe, gemeente Emmen en Noord-Nederland Verdient Circulair.

Meer weten? Bekijk hier het programma