Business modellen voor een groene economie

Tijdens de Green Business Challenge van 14 t/m 19 november, direct na de Global Entrepreneurship Week in november 2021, gaan 20 jonge professionals (studenten en starters) uit heel Europa aan de slag met belangrijke cases. De cases zijn gebaseerd op een van de volgende thema's: circulaire economie, biobased en circulair productontwerp, biocomposieten, groene chemie en klimaatverandering.

Hoofdthema: businessmodellen voor een groene economie.

De uitdagingen zorgen voor interessante internationale verbindingen tussen young professionals, bedrijven en de Eems Dollard Regio. Het belangrijkste doel is om een impact event te creëren, de groene economie een boost te geven en nieuwe samenwerkingen en een bijzondere beleving voor zowel deelnemers als stakeholders mogelijk te maken.

Waarom

De tijd van passief beleid is voorbij. De Green Business Challenge wordt tot leven gebracht om groene initiatieven een impuls te geven en hun kans op succes te vergroten.

Om dit te faciliteren richten we ons op de businessmodellen. Jonge professionals slaan de handen ineen met branchespecialisten en business developers. Het resultaat? Een leeromgeving waarin uitvoerbare resultaten worden behaald.

Samen maken we de omslag naar een groene economie mogelijk. Deels door obstakels te overwinnen en deels door talent en ervaring in te zetten. Het creëren van schaalbare businessmodellen helpt om de keuze voor groene oplossingen aantrekkelijker te maken.

Bovendien gaan we als zogenaamde triple helix van de groene economie een gedeelde ambitie maken. We creëren de kans om verbinding te maken rond een belangrijk thema en interessante (internationale) verbindingen te vormen die lang meegaan.

Programma

Benieuwd naar de dagelijkse capriolen tijdens de Green Business Challenge? In de loop van 5 dagen word je ondergedompeld in een internationale omgeving, beginnend in de levendige stad Groningen en vervolgens je weg banend door de noordelijke provincies van Nederland en Duitsland.

Je reist duurzaam (kun je 'Tesla' zeggen?) met je team om de beste resultaten voor je klanten te behalen. Samen met een groep zeer gemotiveerde gelijkgestemde jongvolwassenen van over de hele wereld, ZAL je impact maken.

Ga naar The Green Business Challenge website voor het uitgebreide programma en voor meer informatie over accommodatie, kosten, vervoer en natuurlijk de dagindeling.