Wiede-De-Wolden dag

28 april | vanaf 13:00 | Vakantiepark Westerbergen
Op deze dag vind de Wie-De-Wolden dag plaats. Stap voor stap verschijnt De Afvalkathedraal in het weiland van boer Bert in Koekangerveld een heuse kathedraal. Op deze dag verteld Rob Wolswinkel (aannemer) zijn verhaal over het bouwwerk. 

Benieuwd naar hoe het bouwwerk eruit ziet? Kom dan gerust langs! 

Locatie – ‘De wei van boer Bert’
Mr J. de Blieckweg- Koekangerveld

Toekomstbestendig ondernemen in Meppel 

16 mei | 14:30 - 18:30 | ICC parkmanagement Meppel

ICC Parkmanagement organiseert in 2024 een aantal inspirerende en inhoudelijke evenementen. Een daarvan is ‘Toekomstbestendig ondernemen in Meppel’. Wat betekent dit voor jouw bedrijf? Welke ontwikkelingen zijn daarbij van invloed voor nu en in de toekomst? Fenna den Hartog zal tijdens het event vertellen over Transformatief leiderschap. 

Op deze vragen en meer ontvang je op 16 mei een antwoord. Uiteraard is er gelegenheid om te netwerken met andere ondernemers uit de gemeente Meppel. Ook voor niet-leden te bezoeken.

Aanmelden of meer informatie? Kijk op de website

Premiere Atropos 

31 mei | 20:30 | Koekangerveld

In De Afvalkathedraal zal vanaf 31 mei t/m 30 juni de voorstelling Atropos te zien zijn. Het bouwwerk staat al op locatie onder leiding van Rob Wolswinkel. De voorstelling wordt uitgevoerd door Peergroup en Garage TDI samen met de inwoners van gemeente De Wolden.

Meer lezen over de voorstelling Atropos?
Meer weten over De afvalkathedraal? 

Nice° expo 

26 juni | 13:00 - 17:00 | Gasfabriek Meppel

Met de Nice° expo zetten we samen met onze relaties een aantal van onze actuele projecten in de etalage! Met dit podium willen we met elkaar laten zien wat we doen, wat we leren maar bovenal willen we anderen inspireren om een stap te zetten in de transitie naar een Circulaire Economie. 

Binnenkort meer informatie! 

Leergang Circulaire Economie

Datum nader te bepalen | Fieldlab (Noordeinde 13, Meppel)

De op één na laatste sessie van de Leergang Circulaire Economie vindt plaats in het Fieldlab van nice°. Stefan Dingemanse, labmanager nice° begeleidt studenten in het fieldlab circulaire economie. Studenten gaan aan de slag met het ontwikkelen van foodproducten op basis van resttromen en/of eiwit- transitie. Geert Kuipers is ondernemer en eigenaar van Distribugs. Met zijn bedrijf organiseert Geert alles rondom eetbare insecten.

Evenementen 2024 archief

Gezond en lekker infomarkt  

17 april | Fieldlab (Noordeinde 13, Meppel)
Een door studenten georganiseerde informatiemarkt waarbij zij alle geïnteresseerden informeren over de voedingsproducten die we ontwikkelen in het fieldlab.

Verkenning Makerloods: jouw circulaire ambachtscentrum in Meppel? 

16 april | 16:00 - 18:00 | Gemeentewerf, Eekhorstweg 16, Meppel
Ben je ondernemend en/of creatief, denk je ‘out-of-the-box’? Ben je een maker of een begeleider? Bouw je graag samen iets op? Doe jij graag duurzaam? Op 16 april van 16.00 – 18.00 organiseren we een verkennerssessie voor ondernemers, onderwijs, maatschappelijke organisaties, etc. 

Meer weten over Makersloods Meppel? Meld je aan voor de LinkedIn groep. 

Havendiner Port of Zwolle

26 maart | Port of Zwolle | Besloten
Dit jaar organiseert Port of Zwolle hun jaarlijkse Havendiner Port of Zwolle op dinsdag 26 maart. Tijdens deze avond samen met de gasten willen we vooruitkijken naar nieuwe inzichten, kansen en uitdagingen voor het havenbedrijf en voor organisaties in de logistieke en maritieme sector. Uiteraard zal ook de Award voor ‘Havenondernemer van het jaar’ uitgereikt. Want wie wordt de nieuwe Havenondernemer van het jaar en volgt daarmee XELLA Beton uit Meppel op?  

Week van de Circulaire Economie 

11 t/m 16 maart
Deze week staat in het teken van de Circulaire Economie. Professionals organiseren van maandag 11 t/m zaterdag 16 maart 2024 evenementen over de Circulaire Economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen en circulair denken in de praktijk werken, zodat bezoekers daarvan kunnen leren.

Meer lezen over de Week van de Circulaire Economie?

Klik hier voor het landelijke programma

nice° expo 

24 januari | 13:00 - 17:00 | Gasfabriek Meppel
Met de Nice° expo zetten we samen met onze relaties een aantal van onze actuele projecten in de etalage! Met dit podium willen we met elkaar laten zien wat we doen, wat we leren maar bovenal willen we anderen inspireren om een stap te zetten in de transitie naar een Circulaire Economie.

Meld je aan!


Webinar on Circular Construction

18 januari | 13:00 - 14:00 | Online
In het kader van het project Circular Trust Building organiseert The Dept. of Built Environment and Energy Technology at Linnaeus University een webinar over circulaire bouw door Prof. Arnold Tukker van de Universiteit Leiden op 18 januari 2024.. 

Meld je aan!


Kick-off Circular Trust Building

17 januari
Circular Trust Building (CTB) zal officieel van start gaan tijdens de eerste partnerbijeenkomst. Het CTB-consortium bestaat uit 15 partners uit 6 landen en geassocieerde partners. Samen zullen we strategieën en actieplannen ontwikkelen om onze belanghebbenden te versterken en de overgang naar koolstofneutraliteit in de bouwsector in de Noordzeeregio te versnellen.


Koning bezoekt Port of Zwolle

17 januari
Zijne Majesteit de Koning brengt woensdagmiddag 17 januari een werkbezoek aan Port of Zwolle in Meppel. Port of Zwolle is het gezamenlijke havenbedrijf van de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel. Een knooppunt waar water, spoor en wegen samenkomen. Het werkbezoek staat in het teken van circulair ondernemen, economische ontwikkeling, bestuurlijke samenwerking en inspelen op veranderende vervoersstromen.
Lees meer >>>