Evenementen september 2022

14 september | Première "Ode aan het Ongemak"

In de documentaire 'Ode aan het Ongemak' vind je het resultaat van de zoektocht van NICE. Hiervoor interviewden zij acht circulaire denkers en doeners die allemaal op hun eigen wijze aan de slag zijn gegaan. 

Wat is een systeem? Welke persoonlijke transitie hebben zij doorgemaakt?

Daarnaast komen er zeven twintigers aan het woord over hoe zij hun leven inrichten en zij naar hun toekomst kijken. 

De première vindt plaats in Schouwburg Ogterop.

29 september | Festival Route Circulair

Wat zijn de mogelijkheden in een circulaire economie? Welke partijen in de regio kunnen je ondersteunen? Welke uitdagingen en valkuilen zijn de circulaire koplopers tegengekomen? En hoe ontwikkel je jouw circulaire innovatie tot een volwaardig product of dienst? 

Festival Route Circulair is dé plek waar je inspiratie kunt opdoen, alles kunt leren over circulariteit en medeondernemers of studenten kunt ontmoeten. 

Kom naar de Oude Busremise in Emmen en volg een van onze workshops of kom naar het inspiratieplein.

Evenementen juni 2022

16 juni | Symposium Prefab bouwen met biocomposieten

De Nederlandse bouwsector staat voor een enorme opgave op het gebied van verduurzaming. Er zal meer prefab gebouwd moeten worden met Biobased bouwmaterialen. Om deze materialen concurrerend aan te kunnen bieden is echter opschaling nodig. De prefab bouw biedt de juiste kansen hiervoor.   

28/29 juni | Noord-Nederland Verdient Circulair

Inhoud volgt

30 juni
NICE Expo

Met de NICE Expo zetten we samen met onze relaties een aantal van onze actuele projecten in de etalage! 

Met dit podium willen we met elkaar laten zien wat we doen, wat we leren maar bovenal willen we anderen inspireren om een stap te zetten in de transitie naar een Circulaire Economie.

Evenementen maart/april

31 maart | Inspiratiediner 
Noord-Nederland Woont Circulair

Bestuurders en management van de noordelijke woningcorporaties, directeuren van bouwconsortia uit de Proeftuin Drenthe Woont Circulair en andere betrokken noordelijke partners gaan met elkaar aan tafel. Doel is van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Te verkennen hoe we de geleerde lessen uit Drenthe kunnen toepassen in Fryslân en Groningen. 

21 april
Meppel Onderneemt Circulair

Komt jouw bedrijf uit de afval-, bouw-, maak-, zorg- of voedselindustrie en ben je geïnteresseerd in circulair ondernemen? Laat je dan inspireren tijdens dit event door circulaire doeners uit Meppel, krijg inzicht in de kansen die naar voren komen uit de Grondstofstroom analyse van Meppel inclusief circulair diner!  

Evenementen februari 2022

3 februari
NICE EXPO

Bij de EXPO zetten we samen met onze relaties een aantal van onze actuele projecten in de etalage! Met dit (online) podium willen we met elkaar laten zien wat we doen, wat we leren maar bovenal willen we anderen inspireren om een stap te zetten in de transitie naar een Circulaire Economie.

7 februari 
Duurzaam produceren in NL

Bij onze inspirerende workshop 100% NL ontdek je alle voordelen van het duurzaam produceren van meubelen in Nederland. Vepa geeft inzicht in hoe zij hun volledige bedrijfsmodel circulair hebben gemaakt.

8 februari 
Circulair ondernemen in Drenthe: hoe dan?

Drie experts nemen je mee door de gehele klantreis van interne focus op het hier en nu naar het toekomstbestendig maken van je businessmodel en zoektocht naar de juiste financieringsstructuur bij de onvermijdelijke investeringsplannen die gepaard gaan met de transformatie van lineair ondernemen naar circulair ondernemen.

8 februari 
Bouwen met hout

Is hout dé grondstof waarmee we in de toekomst onze ecologische voetafdruk fors omlaag kunnen brengen? Wat betekent bouwen met hout voor ons in de komende jaren? Hoeveel hout is er eigenlijk beschikbaar, nu en in de toekomst? Hoe en waar kunnen we dat verantwoord oogsten? En welke rol kan Drenthe spelen in zo’n transitie?

9 februari 
Circulaire hubs: een knooppunt in de transitie?

Een circulaire hub: een plek waar je je in de economie van de toekomst waant. Hoe ziet deze eruit? En wat komt hier allemaal bij kijken?

Hoe kunnen we een circulaire hub slim organiseren? Wat kunnen we daarin leren van elkaar?

9 februari 
Masterclass Waarden DWC met Kees klomp

Kees Klomp onderzoekt dagelijks de methode om bedrijven ‘van betekenis te laten zijn’ en integrale waarde te laten creëren. Klomp beschouwt bedrijven niet alleen als organisaties om (zakelijke) welvaart mee te genereren, maar ook als organisaties die (maatschappelijk) welzijn en (persoonlijk) welbevinden kunnen creëren. Kees neemt ons mee in zijn denkwijze.

10 februari 
NNL Verdient Circulair

Het doel van deze online bijeenkomst is om het Noord Nederlandse overzicht van projecten en initiatieven op te halen, om bedrijven rond de nieuwe markt te inspireren te activeren. En het koppelen van deze initiatieven en projecten aan subsidie- en financieringsmogelijkheden.

11 februari 
Circulaire kookworkshop

Hilly en Elise van Circle of Food geven jou in de kookworkshop handige tips en tricks hoe jij circulair koken kunt toepassen. Je gaat een gezond, lokaal en circulair gerecht maken dat ook nog eens fantastisch smaakt.

Evenementen november 2021

Congres "Als ik kan koop ik biobased!" 3 november

Kom naar het live congres voor architecten, projectleiders, inkopers, aannemers en beleidsmakers. Door samen kennis en ervaringen te delen maken we toepassing van biobased bouwmaterialen mogelijk voor iedereen.

Circulaire innovatieversneller Drenthe 4 november

Heb jij een bedrijf in de maakindustrie, wil je werk maken van je circulaire ambities, deze versneld doorvoeren en circulair handel drijven? Meld je dan aan voor de Circulaire Innovatieversneller Drenthe!

Green Business Challenge 
14-19 november

Twintig jonge professionals (studenten en starters) uit heel Europa gaan aan de slag met belangrijke cases in de thema's circulaire economie, biobased en circulair productontwerp, biocomposieten, groene chemie en klimaatverandering.

Evenementen oktober 2021

Open oproep CCW 
30 sep. - 14 nov.


Ben jij inwoner, (startende) ondernemer of ambtenaar en actief in Westerveld? Geloof jij ook dat het anders kan? Schrijf je in voor Expeditie Circulair Westerveld. Geselecteerde projecten krijgen tijd, kennis, netwerk en experimenteerruimte. Schrijf je uiterlijk in voor 14 november!

Feestelijke afsluiting Project Innovatiekas 
10 oktober

Begin 2020 is NICE gestart met een verkenning van nieuwe gebruiksmogelijkheden voor de in onbruik geraakte kassen. Met de resultaten van de verkenning in handen pakt Stichting Tuinbouwschool Frederiksoord het spreekwoordelijke stokje over van NICE per september 2021

Urgenda bij NICE
11 oktober


Urgenda loopt van Groningen naar Glasgow tijdens de Climate Miles van 6 t/m 29 oktober. Maandag 11 oktober kwamen ze langs bij NICE. Hier presteerden wij allerlei innovatieve initiatieven op het gebied van landbouw en voedsel door middel van een proeverij.

Circulair Café
12 oktober


Het Circulair Café stond in het teken staat van Circulair Ondernemen. Friso Douwstra lichtte het nieuwe circulaire inkoopbeleid van de Friese overheden toe. Met andere Noordelijke ondernemers maken we circulair ondernemen concreet voor organisaties. 

Bouwstorm ZODrenthe
14 oktober

Werk jij bij de gemeente aan bouw, aanbestedingen of beleid? En ben jij benieuwd hoe je impact kunt maken door nieuwe, circulaire samenwerkingen met ontwerpers, uitvoerders en sloopbedrijven? Of door aan de slag te gaan met de materialenschatkist van bestaand maatschappelijk vastgoed?

Webinar
27 oktober

Webinar marktformatie CE:
de overheid aan zet
inspireert je met koplopers die laten zien hoe het nu al kan, en beantwoorden experts vragen over aanbesteding, meten van circulaire prestaties, financiering en werken met wet- en regelgeving.